A figyelemnek négy évszakosnak kell lennie! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az életből ellesett, egész pontosan felvett közlekedési szituációkkal hívja fel a figyelmet, hogy a legjobb baleset-megelőzés a szabályok betartása.

A bizottság a rendőrautókba szerelt kamerák felvételeiből, hat olyan kisfilmet állított össze, amelyek megmutatják, hogy a tragédiát csak egy pillanat előz meg. S, hogy mindez mindenki, így a moziba látogató nézők számára is bizonyossá váljon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a miskolci Művészetek Háza Béke termében 2019. április 2-án közös sajtótájékoztatón mutatta be a rendhagyó „Police-Movie” programot. A kisfilmeket hat héten keresztül a mozifilmeket felvezető reklámblokkokban láthatják majd a nézők.

 

Pitkó László r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője többek között elmondta, hogy a rendőrség igyekszik minden eszközt, formát és csatornát kihasználni, hogy a közlekedésbiztonságára felhívja a figyelmet, annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen.

Bíró Tibor, a CINE-MIS Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig kiemelte, hogy kisfilmek akció filmekbe illőek, így hatásosan irányítják arra a figyelmet, hogy a közlekedésbiztonságának a megteremtése, közös érdekünk.