A pályamunkákat május 7-én éjfélig várják postai úton vagy digitálisan, a legjobb alkotásokat virtuális kiállításon mutatják be az érdeklődőknek - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Az idei év témája a népviselet, amivel kapcsolódni szeretnének a hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes jubileumához, valamint a néptánc iránt elkötelezett gyerekeket szeretnék megszólítani a Kárpát-medencében és a diaszpórában.

A pályázaton csoportos munkaként várnak játékokat, egyebek mellett társasjátékot és memóriajátékot, valamint összefűzött alkotásokat, például mesekönyveket, leporellókat is. Kiemelten ajánlják feldolgozásra a különböző női-, férfi és gyermekviseleteket, külön értékelik a helyi értékek bemutatását, feldolgozását, gyűjtését.

"A pályázattal az ifjabb nemzedéket ösztönözni szeretnénk arra, hogy felmenőik családi ládáinak tartalmából is merítsenek ihletet. Másrészt az Újítsd meg a viseletet! jelmondattal szeretnénk motiválni a jelentkezőket, hogy tervezzenek népviselet ihletésű, de új, a mai korhoz illő, viselhető ruhadarabokat, kiegészítőket, ékszereket" - idézi a közlemény Farkas Réka, a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyének programszervezője szavait.

A pályázat részletei a hagyomanyokhaza.hu oldalon olvashatók.