A fejlesztésnek köszönhetően a 80 éves múlttal rendelkező csornai székhelyű Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában megújult számos tanterem, korszerűsítették a tanműhelyeket, az iroda helyiségeket és a vizesblokkokat. Emellett teljes körűen felújították a tornacsarnokot, lecserélték a régi nyílászárókat, kijavították a tetőt és új eszközöket is vásároltak. A fejlesztés az EFOP-4.1.3-17-2017-00051 azonosítószámú projekt keretében történt meg - közölték.
 
Az AM által fenntartott agrárszakképző intézmények közül összesen hat iskolában zajlottak hasonló beruházások, együttesen több mint 800 millió forint európai uniós és hazai forrásból.
 
A minisztérium kiemelten fontosnak tartja, hogy a fenntartásában működő szakképző intézmények korszerű elméleti és gyakorlati tudással vértezzék fel a diákokat. Cél, hogy a tanulók a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben tölthessék idejüket az intézményben. Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy vonzóbbá tegye az agrárszakmákat a fiatalok körében, ezért elengedhetetlennek tartja a szakképző intézmények tanulói környezetének, épületeinek, illetve azok műszaki állapotának modernizálását, a XXI. századi igényekhez igazítását, az iskolai mintagazdaságok, modern tanüzemek és tanműhelyek kialakítását - írták.
 
Az AM összesen 6 projekt megvalósításához nyert forrást az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja által támogatott, "Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című pályázaton. Ennek részeként valósultak meg a csornai székhelyű intézményben most átadott fejlesztések.
 
A projektről bővebb információt a http://efop.am.gov.hu/ oldalon olvashatnak - olvasható a közleményben.