A kormánypárti politikus csütörtökön a Facebook-oldalán kifejtette: Ujhelyi István korábban "nagy mellénnyel bizonygatta", hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy egyetlen magyart se érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert esetleg nem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett oltóanyagot kapott.
 
Ehhez képest Ujhelyi István "a kisujját sem mozdította meg a magyar emberekért", valójában nem adott be egyetlen módosító indítványt sem, nem szólalt fel a vitában, majd homlokegyenest a magyarok érdeke ellen szavazott - írta Hidvéghi Balázs, folytatva: "majd egy hazug közleménnyel elrohant mentegetőzni az Indexhez, hogy szánalmas mondandójával leplezze azt, hogy végül megszavazta az EP szövegét. Hab a tortán, hogy van bőr a képén azzal büszkélkedni, hogy támogatta azokat a módosító indítványokat, amelyeket egyébként hosszas munka után a Fidesz európai parlamenti képviselői nyújtottak be, miközben ő a füle botját sem mozdította!".
 
"A pofátlan és álságos mentegetőzéssel újfent csak azt bizonyítja, hogy uniós érdekeket követ Brüsszelben, és nem a magyar emberekért dolgozik" - szögezte le a fideszes képviselő, hozzáfűzve: "mi ezzel szemben eddig is és ezután is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minden magyar hatékony oltáshoz jusson, ami megvédi a vírustól és azt is biztosítani fogjuk, hogy mindenki szabadon utazhasson, bármilyen oltást is kapott". Jelezte: ehhez először elegendő vakcinára van szükség, és arra, hogy minél többen felvegyék az oltást.