A közlemény szerint a legtöbb utast érintő Budapest-Keleti pályaudvar-Gödöllő közötti elővárosi szakaszon munkanapokon félóránként közlekednek a vonatok.
 
A hatvani személyvonatok a Keleti pályaudvarról minden páratlan óra 35. percében indulnak és  páros óra 46 perckor érkeznek Hatvanba.
 
A Keleti pályaudvarról 5 perccel korábban, 6:25 és 19:25 között minden óra 25. percében indulnak az IC-k, Füzesabonyba már az alapmenetrend szerint érkeznek és indulnak tovább Miskolcra, illetve Kassára, Sátoraljaújhelyre és Nyíregyházára. A Budapestre tartó InterCity vonatok Füzesabonyig a normál menetrend szerint érkeznek és indulnak, azonban a Keleti pályaudvarra 5 perccel később, minden óra 35. percében érkeznek meg.
 
A kör InterCity vonatok a teljes útvonalon, Budapest-Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Cegléd-Budapest-Nyugati pályaudvar viszonylatban közlekednek.
 
Az egri gyorsvonatok a Keleti pályaudvar és Hatvan között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Hatvan és Eger között változatlan menetrend szerint járnak. A Keleti pályaudvarról 25 perccel korábban, minden páros óra 35. percében indulnak.
 
A  Keleti pályaudvar és Hatvan viszonylatban nem közlekednek a sátoraljaújhelyi sebesvonatok, helyettük a hatvani S80-as személyvonatokkal utazhatnak az utasok, Hatvanban biztosítják az átszállást.
 
Hatvan-Füzesabony-Miskolc-Sátoraljaújhely viszonylatban változatlan menetrend lesz érvényes.
 
A felújítások folytatódnak, ezért az év végéig menetrendi módosítások még várhatóak több ütemben is. További információkat az utasok a www.mav.hu/bphatvan honlapon találhatnak - áll a közleményben.